niedziela, 16 grudnia 2012

Chilli con carne (versión rápida)




Składniki :
-400g grubo zmielonej wołowiny
-2 duże cebule
-1 litr bulionu
-1 puszka pomidorów (400g)
-2 puszki czerwonej fasoli
-1 puszka kukurydzy
-1 łyżeczka chilli
-1 łyżeczka kminu mielonego
-1 łyżeczka cynamonu
-1 łyżka octu balsamicznego
-sól morska, pieprz

Przygotowanie : 
1) Wołowinę podsmażyć z posiekaną cebulą na niedużej ilości oleju. Następnie w garnku zagotować litr bulionu i dodać podsmażone składniki. Dusić aż wołowina będzie miękka - około 30 minut.
2) Dodać pomidory wraz z zalewą, fasolę wraz z zalewą i odsączoną kukurydzę. Dodać przyprawy i dusić kolejne 5 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać samo lub z ryżem basmanti / kuskusem z łyżką śmietany i posypane natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz