środa, 26 grudnia 2012

Kremowy omlet z peperoni i kiełbasą




Składniki :
-2 jajka
-4 plasterki ser camembert / brie
-5 cm chudej wędzonej kiełbasy
-1 lub pół papryczki peperoni
-szczypta soli
-pół łyżeczki mąki kukurydzianej

Przygotowanie :
1) Jajka rozbełtać z mąką i szczyptą soli. Kiełbasę i paprykę pociąć w drobniutką kostkę.
2) Na niewielkiej ilości rozgrzanej oliwy z oliwek podsmażyć kiełbasę aż będzie chrupiąca, dodać papryczkę i smażyć 20 sekund. Następnie wlać jajka tak by pokryły całe dno patelni i smażyć aż dół zetnie się na tyle by móc przewrócić na drugą stronę. Drugą stronę podsmażyć kilka sekund żeby się ścięła, znowu odwrócić.
3) Położyć plasterki sera, zwinąc w kopertę lub złożyć na pół i smażyć aż ser się rozpuści a spód przyrumieni. Podawać na gorąco z odrobiną gęstego jogurtu.

Jeśli wszystko poszło z planem to omlet będzie lekko chrupki na zewnątrz a ze środka wylewało się będzie kremowe nadzienie, Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz