niedziela, 30 czerwca 2013

Salsa z mango i grillowane krewetki

Jak zobaczyłem tę salsę u szefa John'a to nie mogłem się powstrzymać i jej nie zrobić. Wyszła bardzo dobra, bogata w smaku i co najważniejsze - idealnie pasowała do krewetek z grilla!

Składniki :
-1 mango
-2 łyżeczki posiekanej kolendry
-2 łyżeczki pasty chilli / sambal oelek
-2 łyżeczki octu winnego
-spora szczypta soli

Przygotowanie :
1) Mango obrać za skóry. Przy pomocy obieraczki okrawać mango z miąższu a powstałe paseczki siekać na kostkę drobną lub po prostu oddzielić od pestki i posiekać b drobno. (Ale polecam sposób I !!)
2) Dodać pozostałe składniki, wymieszać i odstawić na 10 minut. Po tym czasie salsa jest gotowa.


Krewetki :
-umyć
-oprószyć solą i niewielką ilością pieprzu
-pokryć cienką wartwą oleju roślinnego
-nabić na patyki do szaszłykow
-grillować po 2 minuty z każdej strony
-podawać z salsą z mango

Smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz