czwartek, 6 czerwca 2013

Jajka przepiórcze z majonezem wasabi

Bardziej niż przepisem to bym to nazwał drobną sugestią lub podpowiedzią jak urozmaicić sobie zwykłe jajca, na święta też się nada spokojnie, no chyba że wąsy, wódy i tradycyjne smaki to wtedy raczej nie ;) Co do ostrości, ja lubię ostre więc moje proporcje to moje proporcje, radzę powoli wmieszywać wasabi w majonez, żeby potem nie było zdziwienia że ludzie się duszą a kozy z nosa uciekają jak to przy "przedawkowaniu" wasabi bywa ;)

Składniki :
-10 jaj przepiórczych (lub kurzych)
-2,5 łyżki majonezu
-łyżeczka wasabi
-szczypiorek

Przygotowanie :
1) Jajka ugotować na twardo - na wrzątek na 3,5 minuty. Kurze wiadomo - dłużej.
2) Obrać, przekroić na pół. Przygotować majonez - wmieszać wasabi + odrobinę soli.
3) Przystroić jajka majonezem i szczypiorkiem. Podawać na zimno, smacznego! ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz