czwartek, 2 maja 2013

Chef Mike's spring couscous


Chodziło mi to po głowie odkąd położyłem się spać, więc nie mogłem tego z rana nie zrobić ;)
W przygotowaniu szybkie, bo może z 8 minut mi to może zajęło, sycące a za razem nie zamula za sprawą świeżych smaków. Nie chwaląc się zbytnio po prostu zajebiste, masz kuskus i chwilę - do roboty!

Składniki (~2 porcje) :
-1 szklanka kuskusu
-1,2 szklanki bulionu
-garść czarnych oliwek
-duża szczypta mięty
-2 łyżki oliwy z oliwek
-10-15 pomidorków koktajlowych
-garstka świeżych liści bazylii
-kilka plasterków cytryny


Przygotowanie :
1) W garnku zagotować bulion, wrzucić kuskus (płyn powinien wystawać trochę nad kuskus), przykryć i odstawić na 5 minut. Wmieszać miętę i oliwę z oliwek, a następnie ostudzić i doprawić do smaku solą i odrobiną pieprzem.
2) Pomidorki pociąć na ćwiartki, oliwki na kółka i wmieszać je w kuskus.
3) Wyłożyć kuskus na talerz, przystroić posiekanymi liśćmi bazylii i skropić cytryną do smaku. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz