piątek, 4 stycznia 2013

Marmite spaghetti

Co do smarowidła typu Marmite to nie będę się rozpisywał, wystarczy kliknąć ;)
Krótko : albo się to uwielbia albo nienawidzi, smak jest ciężki do opisania... Ale spaghetti z tym to jedno z najlepszych zastosowań z jakim się spotkałem. A dzięki Karolinie mam tego półkilogramowy słoik więc trochę jeszcze poeksperymentuję...



Składniki :
- 375g suchego makaronu spaghetti
- 50g masła
- 1 łyżka Marmite (+do smaku)
- starty parmezan do podania

Przygotowanie :
1) Makaron ugotować al-dente. Odcedzić i zostawić około pół szklanki wody po gotowaniu makaronu.
2) W garnku roztopić masło, wymieszać z pastą Marmite. Dodać 2-3 łyżki pozostałej wody. Dodać makaron i podgrzewając wymieszać tak by sos dokładnie pokrył makaron. Jeśli jest zbyt 'suche', dodać troszkę wody.
3) Przełożyć do misek, posypać startym parmezanem, przystroić pietruszką i podawać. Enjoy your meal!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz