niedziela, 17 sierpnia 2014

Truflowa jajecznica x Chleb z zielonym pieprzem

Olej truflowy to strzał w dziesiątke, tym cudeńkiem odmienicie swoją jajecznice, tłuczone ziemniaki nie wspominając już o tym jakie cuda zrobi to z mięsem z grilla a szczególnie stekami :3
W dzisiejszym 'wydaniu' pyszna jajecznica przy przyrządzeniu której nie ucierpiała żadna trufla, ani kieszeń oraz prosty chlebek, na który przepis już wstawiałem, tyle że tym razem z dodatkiem marynowanego zielonego pieprzu - bajerka :3


Składniki :
-4 jajka
-2 łyżki mleka
-1/3 szklanki startego parmezanu
-1 łyżka oleju truflowego

Przygotowanie :
1) Roztrzepać jajka z mlekiem, szczyptą soli i odrobiną pieprzu.
2) Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła, wlać jajka i mieszać. Gdy już prawie się zetną, dodać ser i olej truflowy. Dosmażyć do pożądanej konsystencji.
3) Jеść póki gorące!

Chleb z zielonym pieprzem :
1) Zrób według przepisu, tyle że dodaj łyżkę mniej wody i dodaj łyżkę posiekanego zielonego marynowanego pieprzu. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz