wtorek, 25 marca 2014

Brownie z białą czekoladą

Przepis od nas z restauracji, patrząc po ilości sprzedanych deserów z tym 'ciastem' to musi być dobre. A zeby sie przekonać to wziąłem przepis, upiekłem i spróbowałem jak to działa w warunkach domowych. Działa. ;)



Składniki :
-1/2 szklanki rozpuszczonego masła
-1/2 szklanka niesłodzonego kakao
-1 szklanka cukru
-2 jajka
-2 łyżeczki cukru waniliowego
-1/2 szklanki mąki
-1/4 łyżeczki sol
-1,5 szklanki kawałków białej czekolady (dodatkowo można dorzucić 1.2 szklanki posiekanych migdałów)

Przygotowanie :
1) Piekarnik nagrzać do 175 stopni C. Formę 20x20cm (lub o podobnych wymiarach) natłuszczyć.
2) Каkao rozpuścić w maśle, dodać cukier i dokładnie wymieszać.
3) Dodać jajka (po jednym) i mieszać, aż wszystko się ładnie połączy. Dodać mąkę i wymieszać, aż nie będzie 'widoczna'. (Mieszać króko, do 'zniknięcia' mąki)
4) Piec około 25 minut. Ostudzić i pociąć na kawałki. Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz