Składniki (2 porcje) :
-2 jajka ugotowane na "średnio-twardo"
-50g fasolki zielonej
-4 małe ziemniaki (~300g)
-2 / 4 fileciki anchovies
-2 / 4 fileciki anchovies
-50g odsączonego tuńczyka
-2 nieduże pomidory (~150g)
-8 czarnych oliwek
-100g sałaty rzymskiej
-3 łyżki oliwy z oliwek
-1 łyżka octu winnego
Przygotowanie :
1) Ważywa dokładnie umyć. Pomidory pokroić w ćwiartki/cząstki. Ziemniaki ugotować w mundurkach i pokroić na ćwiartki lub cząśtki, zależnie od wielkości ziemniaka.
2) Wymieszać oliwę z octem (powstanie vinaigrette), odstawić na bok. Fasolkę pozbawić końcówek, (opcjonalnie przeciąć na pół) i zblanszować (wrzucić na gotującą wodę na 1-3 minuty a następnie zanurzyć w bardzo zimnej wodzie).
3) Sałatę wymieszać z sosem vinaigrette. Ułożyć według własnej fantazji, lub tak jak na zdjęciu i podawać! Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz