czwartek, 19 grudnia 2013
Wrap z grillowanymi warzywami
Polecane 'vegeciotom' lub ludziom, którzy po prostu mają na to ochotę! Sos sojowo-miodowy z prażonym sezamem wszystko pięknie podkreśla a hummus nadaje wszystkiemu przyjemnej gładkości i 'wilgoci' ;)
Składniki :
-200g czerwonej cebuli
-200g bakłażana
-200g cukinii
-50g pieczarek
-200g pomidora
-100g mozzarelli
-szczypta rozmarynu
-hummus z jednej puszki cieciorki
-tortille (2-5 zależnie od wielkości)
sos :
-3 łyżki sosu sojowego
-2 łyżki płynnego miodu
-2 łyżki prażonego sezamu
Przygotowanie :
1) Warzywa pokryć oliwą z oliwek i rozmarynem. Grilować na patelni grilowej, aż będą miekkie. (Warzywa pocięte w duża kostkę).
2) Wymieszać płynne składniki sosu. W misce wymieszać warzywa z sosem i prażonym sezamem. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
3) Pieczarki pocięte w plastry usmażyć na niewielkiej ilości oleju. 2/3 tortilli posmarować hummusem, położyć porcję grillowanych warzyw, plasterki pomidora i posypać startą mozzarellą. Zwinąć tortillę.
4) Tortillę zrumienić na patelni grillowej i podawać ładnie przystrojone! ;)
(Możecie też użyć dodatkowo warzyw sezonowych, na przykład dyni)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
à propos sosu - ostatnio takie fajne coś przetestowałem - http://kraina-tysiaca-smakow.blogspot.com/2013/04/poledwica-z-ananasem-i-kiekami-fasoli.html
OdpowiedzUsuńpolecam
Jadłby. W sumie nie pamiętam kiedy ostatni raz świnie jadłem
Usuń