Składniki :
-1 pęczek pietruszki
-1/3 szklanki orzeszków ziemnych (najlepiej nie solonych, jak solone to opłukać)
-1 pęczek pietruszki
-1/3 szklanki orzeszków ziemnych (najlepiej nie solonych, jak solone to opłukać)
-2 / 3 ząbki czosnku
-1/3 szklanki startego parmezanu / Grana Padano
-1/2 szklanki oliwy z oliwek
-sok z połowy cytryny
Zmiksować, doprawić solą i gotowe!
Jak to zjeść?
Wiadomo, im szybciej tym lepiej, a jesli nie to przerzucić do słoiczka, zalać wierch oliwą i do lodówki (tydzien wytrzyma na pewno). Ja swoje pesto zrobiłem z makaronem spaghetti, pomidorami i kilkoma oliwkami. Na prawdę pychota :3
Zmiksować, doprawić solą i gotowe!
Jak to zjeść?
Wiadomo, im szybciej tym lepiej, a jesli nie to przerzucić do słoiczka, zalać wierch oliwą i do lodówki (tydzien wytrzyma na pewno). Ja swoje pesto zrobiłem z makaronem spaghetti, pomidorami i kilkoma oliwkami. Na prawdę pychota :3
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz