Składniki :
ciasto :
-2 szklanki mąki
-1 szklanka cukru
-1 łyżeczka czubata proszku do pieczenia
-puszka ananasa
polewa :
-100ml mleka zagęszczonego słodzonego
-100ml mleka skondensowanego niesłodzonego
-szklanka wiórków kokosowy
-szklanka orzechów laskowych posiekanych
Przygotowanie :
1) Ananasa odcedzić i zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i zmiksować na ciasto.
2) Wlać do natłuszczonej prostokątnej formy i piec 25 minut w temperaturze 175 stopni.
3) W garnku wymieszać składniki polewy i gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
4) Ciasto (upieczone) posmarować polewą i piec kolejne 5 minut. Podawać najlepiej gorące ;) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz