sobota, 17 sierpnia 2013
Sałatka w 7 minut: z kus-kusem
Idealna dla głodomorów! Bardzo szybka, bardzo prosta i bardzo smaczna, a w dodatku niewielką porcją można się nieźle najeść!
Potrzebujemy:
-około 1 szklankę kaszy kus-kus,
-puszkę tuńczyka w sosie własnym,
-puszkę kukurydzy,
-sos tatarski,
-2 ogórki gruntowe lub 1 szklarniowy;
Przygotowanie jest równie banalne jak skład. Kus-kus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem (tak, żeby ponad kaszą był jeszcze około 1 cm wody) i dosypujemy łyżeczkę wegety .
W czasie gdy kus-kus wchłania wodę, ogórek obieramy i kroimy bardzo, bardzo drobniutko.
Kukurydzę i tuńczyka odsączamy i mieszamy wszystkie składniki z około 2 dużymi łyżkami sosu tatarskiego. To wszystko!
Nie jest skomplikowana, a bardzo praktyczna na śniadanie dla całej rodziny :)
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz