piątek, 1 lutego 2013
Sałatka z roszponką, cieciorką i serem bałkańskim
Składniki (1 porcja) :-garść roszponki
-3-5 pomidorów koktajlowych
-3 łyżki cieciorki
-10 kosteczek sera bałkańskiego (lub fety)
-pół łyżeczki musztardy
-1 łyżka oliwy z oliwek
-1 łyżeczka octu balsamicznego
-sól morska pieprz czarny
Przygotowanie :
1) Warzywa umyć i osuszyć. Pomidorki pociąć w ćwiartki. Oliwę wymieszać z octem i odrobiną soli i pieprzu.
2) W miseczce wymieszać wszystkie składniki, wierch udekorować kleksem musztardy, zalać sosem. Opcjonalnie przystroić kiełkami rzeżuchy. Podawać samo lub z pieczywem. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz