Czyli ostry dip z awokado
Składniki :-3 dojrzałe awokado
-1 średnia czerwona cebula
-1 ząbek czosnku
-łyżka oliwy z oliwek
-sok z połowy limonki
-sól morska oraz świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie :
Awokado kroimy w pół, wyciągamy pestkę, (9jeżeli awokado jest dojrzałe miąsz powinniśmy bez trudu wyskrobać łyżką) wyciągamy miąsz i rozgniatamy widelcem. Cebule kroimy w drobną kosteczkę, czosnek wyciskamy i łączymy wszystko z awokado, zalewamy sokiem z limonki i oliwą, dodajemy soli i pieprzu według uznania i gotowe.
Tak przygotowany dip idealnie nadaje się do nachos, mięs oraz po prostu kanapek. Smacznego ;)
Jak to dużo rzeczy można z tego Internetu się dowiedzieć ! Nie spodziewałam się,że drzemie w Tobie talent kulinarny , jestem pod wrażeniem ;)
OdpowiedzUsuńSylwia
talent, nie talent ale pasja to na pewno ;)
OdpowiedzUsuń