czwartek, 23 sierpnia 2012

Guacamole

Czyli ostry dip z awokado

Składniki : 
-3 dojrzałe awokado
-1 średnia czerwona cebula
-1 ząbek czosnku
-łyżka oliwy z oliwek
-sok z połowy limonki
-sól morska oraz świeżo zmielony pieprz
 

Przygotowanie :
Awokado kroimy w pół, wyciągamy pestkę, (9jeżeli awokado jest dojrzałe miąsz powinniśmy bez trudu wyskrobać łyżką) wyciągamy miąsz i rozgniatamy widelcem.  Cebule kroimy w drobną kosteczkę, czosnek wyciskamy i łączymy wszystko z awokado, zalewamy sokiem z limonki i oliwą, dodajemy soli i pieprzu według uznania i gotowe.

Tak przygotowany dip idealnie nadaje się do nachos, mięs oraz po prostu kanapek. Smacznego ;)


2 komentarze:

  1. Jak to dużo rzeczy można z tego Internetu się dowiedzieć ! Nie spodziewałam się,że drzemie w Tobie talent kulinarny , jestem pod wrażeniem ;)
    Sylwia

    OdpowiedzUsuń
  2. talent, nie talent ale pasja to na pewno ;)

    OdpowiedzUsuń