z parmezanem i sosem czosnkowym
Składniki (1 porcja) :- garść liści szpinaku
- 3-5 plasterków szynki (użyłem wędzonego filetu z indyka)
- 1,5 łyżki jogurtu
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka nasion słonecznika
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka startego parmezanu
- sól morska, pieprz czarny
Przygotowanie :
1) Na suchej patelni uprażyć słonecznik. Szynkę pociąć w nieduże paseczki i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy tak by były chrupiące / rumiane.
2) Wymieszać majonez z jogurtem i wyciśniętym ząbkiem czosnku. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
2) Szpinak umyć, osuszyć (większe liście porwać) i położyć na talerzu. Na szpinak polać 3/4 sosu czosnkowego po czym położyć szynkę, zalać resztą sosu, posypać słonecznikiem i startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz