z czerwona cebulką, musztardą francuską, parmezanem i szczypiorkiem
Takim smakołykiem poczęstowała mnie mama Parysz po studniówce i cóż...POSMAKOWAŁO! ; )Składniki :
-6 jajek
-2 szczypiory z cebulkami
-1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej
-1 łyżka majonezu
-2-3 łyżeczki startego parmezanu
-1 czerwona cebula
-1 ząbek czosnku
-1 łyżka oliwy
Przygotowanie :
1) Jajka ugotować na twardo, przeciąć na pół i wyciągnąć żółtka. Posiekać szczypiorek i drobniutko pokroić cebulę. Cebulę przelać wrzątkiem dla złagodzenia smaku.
2) Zmieszać żółtka z majonezem, musztardą, cebulą, czosnkiem i szczypiorkiem po czym doprawić do smaku solą i pieprze. Białka napełnić farszem.
3) Na dnie żaroodpornego naczynia rozsmarować łyżkę oliwy i ułożyć jajka. Posypać po wierchu startym parmezanem i piec 10 minut w 150 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz